Sandra Leerkotte

sandra2Sandra Leerkotte heeft gestudeerd in Groningen en is advocaat sinds 1994. Vanaf 1996 is zij zich gaan specialiseren in het familierecht. Zij is werkzaam als familierechtadvocaat en mediator.

Sandra heeft ruime ervaring op het gebied van procederen en op het gebied van mediation (bemiddeling). De rechtbank biedt procederende partijen de mogelijkheid van verwijzing naar een mediator. De rechtbank geeft op de website www.rechtspraak.nl hierover aan: “niet alle mediators mogen mediation naast rechtspraak doen. Ten eerste moeten ze gecertificeerd zijn door het Nederlands Mediation Instituut. Ten tweede moeten ze voldoen aan de kwaliteitseisen en deelnamecriteria van mediation naast rechtspraak”.

Sandra staat als mediator vermeld op de lijst van de rechtbank. Zij wordt derhalve zowel door particulieren als ook door de rechtbank als mediator ingeschakeld.

Sandra is lid van de VFAS en van het Nederlands Mediation Instituut (NMI). In 2005 heeft zij het certificaat van vakbekwaam mediator ontvangen en vanaf die datum is zij opgenomen in het register van gecertificeerde mediators van het NMI. Sandra heeft daarmee alle specialisatieopleidingen op het gebied van familierecht en mediation behaald. Zij heeft naast de mediationpraktijk tevens een procespraktijk.